Col·lectiu Ronda

Ronda coopera

Amb l'objectiu de contribuir a l'activitat de col·lectius, plataformes i projectes de base social amb els quals tenim o establim vincles, des de Col·lectiu Ronda destinem cada any una part del pressupost al que anomenem “Fons de solidaritat”, una partida que es reparteix en petites donacions i col·laboracions a diverses organitzacions o esdeveniments.

Des de 2010 hem anat donant suport a campanyes i col·lectius vinculats majoritàriament a projectes de cooperació, lluites socials i també d'economia social i solidària. Des dels seus inicis, per exemple, col·laborem econòmicament amb la Xarxa d'Economia Solidària (XES), la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) o la cooperativa de serveis financers COOP 57. Periòdicament també es destina finançament a ajudar un bufet d'advocats agermanat i situat a la localitat de Masaya, a Nicaragua.

Bona part dels diners del fons de solidaritat han servit per finançar esdeveniments culturals de base social com la Fira Literal, el festival BCCN o l'obra de teatre relacionada amb el cas Bankia “Hazte banquero”; i a donar suport a plataformes de lluita com el col·lectiu de manters, la xarxa antirepressió de familas de detingudes, l'assemblea de Can Vies, assembles locals de la PAH o la lluita dels treballadors de Telefònica. També s'han fet donatius a campanyes o iniciatives socials com la ILP d'Educació, la Marxa de la Dignitat, les jornades feministes o la lluita per la Memòria Històrica.

Aquest fons ens permet contribuir a lluites i projectes dels quals ens sentim partícips en bona mesura o amb els que establim vincles per mitjà de la nostra defensa diària de drets.