Col·lectiu Ronda

Presentació

Som una cooperativa d'advocats i advocades i d'altres professionals que ens dediquem a l'assessoria jurídica, laboral, fiscal a persones i l'acompanyament d'entitats de l'economia social. Som més de cent professionals que entenem el dret i l'assessorament a entitats com exercicis per a la construcció d'un món més just i solidari.

Veure tot

Història

Fa 50 anys que des del Col·lectiu Ronda ens dediquem a l'assessorament jurídic, laboral, econòmic i social, defensant els drets individuals i col·lectius de la ciutadania i fomentant el desenvolupament de models econòmics més justos i solidaris que els que deriven de l'actual ordenament socioeconòmic. La nostra història va començar amb la idea que l'arribada de la democràcia suposaria també una millora per a la seguretat de treballadors i treballadores. Al no ser així, al Col·lectiu vam continuar treballant, ampliant els serveis.

Veure tot

Objectius

Des del Col·lectiu Ronda ens esforcem per canviar les relacions entre les persones sobre la base del respecte, la dignitat i la cooperació en defensa del dret a una vida autònoma, digna i lliure. Com a organització i grup de professionals, compartim una sèrie d'objectius que creiem que són inexcusables i que determinen la nostra feina diària i la forma com entenem l'exercici del dret i l'assessorament a entitats d'economia social.

Veure tot

Ideari

Al Col·lectiu Ronda ens mou la defensa pels drets individuals i col·lectius de la ciutadania i el foment de models econòmics més justos i solidaris. El nostre ideari, la nostra filosofia de treball, respon a aquests objectius i se sintetitza en la justícia social, l'equitat de gènere, la democràcia directa i l'autogestió, la intercooperació, la independència. El rigor i il·lusió dels professional especialitzats que en formem part és també un dels valors del Col·lectiu.

Veure tot

Fundadors

L’any 1972 es forma el nucli de les persones que van fundar el Col·lectiu Ronda: Francesc Gallissà Roigé, Josep Mª Gasch Riudor, Angelina Hurios Calcerrada, Pep Manté Spà i Jordi Pujol Moix, als que ben aviat s’hi va incorporar Joan Lluis Jornet Forner i més endavant David Santacana Mata. Tots ells van formar l'equip de persones que posaven en marxa la futura cooperativa i els seus valors, dedicada inicialment a la defensa dels drets laborals i a la lluita antifranquista.

Veure tot

Els nostres despatxos

El Col·lectiu Ronda té la seva seu principal a Barcelona però té també altres despatxos repartits pel territori català i un despatx obert a Madrid. La voluntat és poder ser propers allà on sigui necessari i on es donin els casos i els clients que requereixin dels nostres serveis.

Veure tot

Aula Ronda

L'Aula Ronda, ubicada a les oficines de Barcelona, acull periòdicament activitats, xerrades, jornades i conferències pròpies i d'entitats afins per a l'anàlisi i debat sobre temes que considerem que poden ser d'interès general o que ens permeten aprofundir en aspectes que es relacionen amb les diverses àrees de treball del despatx. Xerrades sobre amiant, preferents, malalties invisibles o plataformes d'afectats... l'Aula Ronda acull tot tipus d'actes.

Veure tot

Ronda coopera

Amb l'objectiu de contribuir a l'activitat de col·lectius, plataformes i projectes de base social amb els quals tenim o establim vincles, des de Col·lectiu Ronda destinem cada any una part del pressupost al que anomenem “Fons de solidaritat”, una partida que es reparteix en petites donacions i col·laboracions a diverses organitzacions o esdeveniments.

Veure tot

Els nostres experts

Al Col·lectiu Ronda som una cooperativa amb més d'un centenar de professionals entre advocats i advocades i personal tècnic especialitzat. Dins de cadascuna de les àrees de treball, els i les professionals s'especialitzen en alguna de les subàrees, en la defensa concreta de drets o en les tasques pròpies d'assessorament en economia social i solidària per a particulars o col·lectius.

Veure tot

L'Auditoria Social

Abans que qualsevol altra cosa, el Col·lectiu Ronda vol contribuir a la millora de la nostra societat. És per això que intentem que el conjunt de la nostra actuació sigui plenament coherent amb aquest principi i sotmetem el nostre treball, de forma totalment voluntària, al seguiment de l'Auditoria Social, que complementen la tasca de control que per imperatiu legal exerceix l'interventor de comptes. És un òrgan d'organització interna del Col·lectiu Ronda, que se suma a l'Assemblea, al Consell Rector, a l'equip de persones Gestores i als grups de treball.

Veure tot

Can Fulló

L'any 1986, el Col·lectiu Ronda va adquirir i començar a restaurar Can Fulló, una masia del segle XVIII enmig de la natura al Maresme, entre les localitats d'Òrrius i Argentona. Des de llavors, Can Fulló ha esdevingut la veritable casa pairal del Col·lectiu, un espai d'oci i treball on es desenvolupen tota mena d'activitats.

Veure tot