Relacions amb l'Administració

Relacions amb l'Administració

Com a ciutadans i ciutadanes, la nostra vida està abastament regulada per diferents Administracions (locals, autonòmiques, estatals o comunitàries) que estableixen defenses i límits al capítol dels nostres drets i obligacions. L'habitatge, el medi ambient, l'urbanisme o l'ocupació pública són, per posar només uns exemples, àmbits on estem inevitablement obligats a interactuar amb l'Administració. I aquesta interacció no està, per suposat, exempta de la possibilitat d'esdevenir problemàtica.

El nostre departament de Dret Administratiu és especialista en la resolució i defensa dels nostres drets en situacions de conflicte amb l'Administració, oferint assessorament en tota mena de procediments administratius i contenciós administratiu.

En paral·lel, Col·lectiu Ronda elabora informes, anàlisis i dictàmens sobre normativa jurídica pertanyent en sentit ampli a l'àmbit del Dret Administratiu i ofereix assessorament a entitats del sector públic.

Especialitats

Notícies relacionades

 • Demanda per la manca de taxis adaptats

  Un grup de persones amb mobilitat reduïda ha interposat una demanda contra l’Institut Metropolità del Taxi per l’incompliment de la norma que obliga des del passat 30 de desembre de 2017 a que almenys el 5% dels taxis que operen a l’àrea metropolitana de Barcelona siguin vehicles adaptats

  llegir més...
 • Anul·lat el requisit d’alçada mínima per accedir a la Guàrdia Urbana de Barcelona

  El Jutjat Contenciós Administratiu núm 5 de Barcelona ha dictat una innovadora sentència que anul·la el requisit d’assolir una alçada mínima per accedir a la Guàrdia Urbana de Barcelona en considerar que aquesta exigència «implica una vulneració del dret a la igualtat i del dret a l'accés a la funció pública d’acord amb els principis de mèrits i capacitat (arts 14 i 23 CE)».

  llegir més...
 • EL TSJC obliga a reactivar l’enderrocament de l’Edifici Venus

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la «inactivitat» del Consorci del Barri de La Mina per la seva negativa a executar el Pla Especial de Reordenació i Millora del Barri de La Mina (PERM) que inclou entre les seves mesures previstes el el projecte d’enderroc i reallotjament de les famílies que habiten el degradat edifici Venus.

  llegir més...
Veure tot