Família

Imatge: Dave Fayram [CC] flickr.com

Família

El Dret de Família és el conjunt de normes i lleis que regulen les relacions personals, econòmiques i patrimonials entre els diferents membres d'una família i respecte tercers, amb especial èmfasi en dues institucions jurídiques d'especial rellevància com és el matrimoni i la filiació.

Anant més enllà d'aquesta definició, però, diríem que el Dret de Família és una branca del Dret dedicada a quelcom tan rellevant i delicat com és la vivència personal en l'entorn familiar, probablement el més important de tots els àmbits de socialització en què participem en el decurs de la nostra vida. Un entorn canviant i no exempt, ans al contrari, de la possibilitat de conflicte. Situacions problemàtiques que requereixen de coneixements jurídics però també d'una mirada sensible i comprensiva per trobar la solució més justa i adequada per a totes les parts implicades i, especialment, aquelles que resulten més vulnerables.

Especialitats

Notícies relacionades

 • Nou complement de maternitat (i paternitat) a les pensions: import i accés

  Des del passat 2 de febrer està en vigor el nou complement vinculat a la maternitat i, ara també a la paternitat, destinat a reduir la bretxa de gènere en les pensions i compensar els perjudicis en la carrera professional que s’hagin pogut produir en períodes posteriors al naixement o l’adopció d’un fill o filla.

  llegir més...
 • Recuperar els dies de custòdia no gaudits

  El Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 d’Igualada ha dictat una innovadora sentència que reconeix el dret d’un progenitor a recuperar els dies de guarda setmanal de les seves dues filles que no va poder gaudir pels impediments de la seva exparella durant el període de confinament obligatori.

  llegir més...
 • Dret de família: nou procediment especial

  El Reial Decret-Llei 16/2020, de 28 d'abril, regula un nou procediment especial que s'aplicarà mentre duri l'estat d'alarma i fins a 3 mesos despés de la seva finalització per resoldre determinades qüestions relacionades amb el règim de custòdia dels menors i el repartiment de càrregues econòmiques en l’àmbit del Dret de Família (separacions, divorcis, mesures paternofilials)

  llegir més...
Veure tot