Dret Penal

Dret Penal

Des del Col·lectiu Ronda exercim la representació i defensa lletrada de persones afectades per processos penals en diversos àmbits, principalment pel que fa a casos de violència de gènere, il·lícits econòmics i totes aquelles situacions on es puguin haver vist vulnerats els nostres drets d'expressió, reunió, manifestació. o, entre d'altres, el dret de vaga o a la no discriminació quan existeixen derives penals de l'assumpte. La nostra aspiració és participar en la resolució del conflicte existent preservant els drets i llibertats de totes les persones afectades, sempre des de la base de la justícia social.

Especialitats

Notícies relacionades

 • Vaga 8N: arxiu de la causa seguida contra 9 manifestants

  L’Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs interposat pel Ministeri Fiscal contra l’auto del Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona que instava el sobreseïment de la causa seguida contra 9 joves per l’ocupació de les vies de l’AVE a l’Estació de Sants ) en el decurs de les mobilitzacions promogudes amb motiu de de la jornada de vaga general que es va desenvolupar a Catalunya el passat 8 de novembre de 2017.

  llegir més...
 • Ocupació "pacífica"

  L'auto considera que la presència dels investigats a les vies va ser «merament puntual» i destaca que l'ocupació de les instal·lacions ferroviàries es va realitzar «sense cap tipus de violència» i de forma «pacífica, assossegada i sense incidències», desestimant l'acusació de desordres públics i coaccions traslladada per la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

  llegir més...
 • TS: violència de gènere

  L'Alt Tribunal reconeix a una dona, a instàncies de Col·lectiu Ronda, el dret a percebre una pensió de viduïtat en considerar acreditat que va ser víctima de violència de gènere per part de la seva exparella tot i no existir cap resolució judicial prèvia en aquest sentit.

  llegir més...
Veure tot