Advocat/da

Miguel Arenas

Advocat i soci del Col·lectiu Ronda des de 2004. La meva àrea d'actuació és en l'àmbit de la Seguretat Social, tant pel que fa a prestacions públiques (jubilacions, incapacitat permanent, mort i supervivència) com privades (plans de pensions, millores de conveni, etc.) i, especialment, en responsabilitat empresarial derivada d'accident de treball o malaltia professional (danys i perjudicis, recàrrec de prestacions per manca de mesures de seguretat, prevenció de riscos laborals, etc...).

Durant diferents anys he col·laborat en voluntariat penitenciari en diferents centres de Barcelona i advocat de torn d'ofici penitenciari. Des del 1999 a 2003 vaig estar fent serveis laborals a la mútua d'accidents de treball FREMAP.

Actualment combino les meves àrees d'actuació al Col·lectiu Ronda amb l'assessorament a entitats de persones amb discapacitat amb una forta col·laboració amb l'Associació Catalana de Fibrosis Quística. També realitzo cursos, seminaris i conferències en l'àmbit de la protecció de les pensiones públiques i per un sistema digne de salut pública, especialment vinculats a la Marea Pensionista, a l'Assemblea Salvem les Pensions o a la PAICAM.

Realitzo amb certa assiduïtat conferències, seminaris i debats en l'àmbit de la protecció de las pensions públiques i d'un sistema digne de salut pública, i especialment vinculats a la Marea Pensionista i a l'Assemblea Salvem les Pensions, o la plataforma PAICAM.

També sóc professor associat de la UPF al Departament de Dret del Treball i Seguretat Social i col·laboro com a docent al Postgrau de Dret del Treball i Seguretat Social organitzat per BSM-UPF i al Master d'advocacia de la UOC. Sóc soci de la XES i i de COOP 57. Des del 2017 sóc president de l'Associació Catalana per a la Seguretat Social (ACSS).

Advocat nº 24.230 de l'Il.lustre Col.legi d'Advocats de Barcelona des del 1997.

Especialitats

Formació

Despatxos

Barcelona Trafalgar, 50-52, bxs. Tel. 93 268 21 99

Publicacions

  • Invisible

    L'advocat del Col·lectiu Ronda de l'àrea de Salut i Treball Jaume Cortés ha novel·lat la història per fer més visible una realitat desconeguda en la nostra societat però que afecta cada vegada a més persones: la malaltia del futur.

    llegir més...
Veure tot