Advocat/da

Carme Herranz

Advocada i sòcia del Col·lectiu Ronda, hi treballo des del 1995. He treballat des de sempre en els camps del Dret de Família, Dret de Danys i Dret Penal, combinant aquestes especialitats que, malgrat ser heterogènies, tenen en comú l'atenció a la persona quan aquesta es troba en situacions d'especial patiment.  

En la jurisdicció penal vaig iniciar-me celebrant els darrers judicis contra insubmisos al servei militar i la objecció de consciència, i he continuat treballant en l'àmbit antirrepresiu, així com en els procediments penals en que es troben implicats treballadors i treballadores.

En l'àmbit del Dret de Família, m'agrada acompanyar les persones en els processos de presa d'acords que regulin les noves situacions familiars derivades de ruptures i, si no és possible el pacte, defenso els seus interessos davant dels tribunals.

Estic especialitzada en les reclamacions de danys i perjudicis tant individuals com col·lectives, havent desenvolupat, juntament amb un equip de treball multidisciplinar del Col·lectiu Ronda, eines jurídiques, informàtiques i comunicatives que ens permeten una reacció ràpida davant fets danyosos amb múltiples afectats, participant habitualment en procediments contra companyies d'assegurances.

Des de gener de 2015 i fins al juny de 2018, vaig participar com a advocada de l'acusació a la instrucció del «cas Bankia» seguida davant l'Audiència Nacional contra Rodrigo Rato i el consell d'administració de l'entitat bancària. Actualment, exerceixo l'assistència lletrada de l'acusació particular a la investigació contra el consell d'administració del Banco Popular i Banco Santander davant la mateixa Audiència Nacional, en representació d'accionistes particulars i l'entitat ASUFIN.

Del 1997 a 2004, vaig treballar a cavall entre els despatxos del Col·lectiu Ronda de Barcelona i Mollet.

He estat membre de la junta directiva de l'associació Dones Juristes, i vinc col·laborant des de 1995 amb la Federació Internacional de Dones de Carreres Jurídiques (FIFCJ).   

Especialitats

Formació

Despatxos

Barcelona Trafalgar, 50-52, bxs. Tel. 93 268 21 99