«Mai vam voler desprestigiar ningú. Tan sols denunciar una situació laboral real, sense cap expressió denigratòria» i per això «creiem que aquesta ha estat una demanda creada amb temeritat i mala fe» van comentar en roda de premsa el passat 11 de juny alguns dels integrants del grup de vuit persones demandades per la companyia Planeta Impro que els acusava de vulnerar el dret a l’honor per uns comentaris a xarxes socials sobre la precarietat laboral de l’empresa. El Jutjat de Primera Instància 30 de Barcelona va desestimar la demanda, al considerar que els comentaris estaven emparats pel dret a la llibertat d'expressió i també d'informació, per la seva veracitat.
El Jutjat Social 28 de Barcelona ha imposat a CAPRABO l’obligació d’indemnitzar un dels seus treballadors amb 6.251 € i destinar-lo a un lloc de treball adequat a les seves condicions físiques després de valorar que l’empresa vulnerava els seus dret fonamentals.
A la sentència, l'Audiència Provincial valora que E&Y, en la seva condició d'assessor registrat de Gowex, va incórrer en una “conducta negligent omisiva, en no haver impedit la publicació d'una informació greument errònia sobre l'activitat i la situació patrimonial i financera de la societat ”.
Mitjançant dues sentències dictades de forma simultània a instàncies de Col·lectiu Ronda, el Tribunal Suprem ha establert per primera vegada que Estibarna és responsable de les morts i lesions causades per l’exposició a l’amiant que afecten els professionals de l’estiba.
Les mútues també tenen possibilitat d’intervenir en els processos d’incapacitat temporal encara que la baixa mèdica no tingui cap relació amb la feina i sigui per contingència comuna. Us expliquem com realitzen el control i seguiment d’aquestes baixes
Els problemes de mobilitat derivats de l’afectació sobre el servei de Rodalies a tot Catalunya i les dificultats de moltes persones per desplaçar-se fins als seus llocs de treball ha despertat un gran interès (i inquietud!) al voltant de les possibles conseqüències d’arribar tard a la feina. En aquest article, intentem explicar-les.
Molta gent creu que superats els 18 mesos de baixa mèdica, automàticament deixarem de percebre la prestació per incapacitat temporal o estarem en situació d’alta i ens correspon reincorporar-nos a la feina. Però res d’això és cert. Hem de tenir ben present que mentre l’INSS no ens comuniqui altra cosa, nosaltres seguim de baixa, conservem el nostre lloc de treball i mantenim el dret a percebre la prestació d’incapacitat que veníem cobrant. Ara us ho expliquem tot amb més detall.
L’Institut Nacional de Ciberseguretat ha alertat sobre una intensa campanya de phishing o robatori de dades personals a través d’Internet i telefonia que aprofita l’inici de la campanya de la Renda per apropiar-se d’informació bancària a través de falsos SMS. Un exemple més d’aquesta activa (i molt lucrativa) indústria criminal.
Som una cooperativa d'advocats i advocades i d'altres professionals que ens dediquem a l'assessoria jurídica, laboral, fiscal a persones i l'acompanyament d'entitats de l'economia social. Som més de cent professionals que entenem el dret i l'assessorament a entitats com exercicis per a la construcció d'un món més just i solidari.
Fa 50 anys que des del Col·lectiu Ronda ens dediquem a l'assessorament jurídic, laboral, econòmic i social, defensant els drets individuals i col·lectius de la ciutadania i fomentant el desenvolupament de models econòmics més justos i solidaris que els que deriven de l'actual ordenament socioeconòmic. La nostra història va començar amb la idea que l'arribada de la democràcia suposaria també una millora per a la seguretat de treballadors i treballadores. Al no ser així, al Col·lectiu vam continuar treballant, ampliant els serveis.
Des del Col·lectiu Ronda ens esforcem per canviar les relacions entre les persones sobre la base del respecte, la dignitat i la cooperació en defensa del dret a una vida autònoma, digna i lliure. Com a organització i grup de professionals, compartim una sèrie d'objectius que creiem que són inexcusables i que determinen la nostra feina diària i la forma com entenem l'exercici del dret i l'assessorament a entitats d'economia social.
Al Col·lectiu Ronda ens mou la defensa pels drets individuals i col·lectius de la ciutadania i el foment de models econòmics més justos i solidaris. El nostre ideari, la nostra filosofia de treball, respon a aquests objectius i se sintetitza en la justícia social, l'equitat de gènere, la democràcia directa i l'autogestió, la intercooperació, la independència. El rigor i il·lusió dels professional especialitzats que en formem part és també un dels valors del Col·lectiu.
Al Col·lectiu Ronda som una cooperativa amb més d'un centenar de professionals entre advocats i advocades i personal tècnic especialitzat. Dins de cadascuna de les àrees de treball, els i les professionals s'especialitzen en alguna de les subàrees, en la defensa concreta de drets o en les tasques pròpies d'assessorament en economia social i solidària per a particulars o col·lectius.
El Col·lectiu Ronda té la seva seu principal a Barcelona però té també altres despatxos repartits pel territori català i un despatx obert a Madrid. La voluntat és poder ser propers allà on sigui necessari i on es donin els casos i els clients que requereixin dels nostres serveis.
L’any 1972 es forma el nucli de les persones que van fundar el Col·lectiu Ronda: Francesc Gallissà Roigé, Josep Mª Gasch Riudor, Angelina Hurios Calcerrada, Pep Manté Spà i Jordi Pujol Moix, als que ben aviat s’hi va incorporar Joan Lluis Jornet Forner i més endavant David Santacana Mata. Tots ells van formar l'equip de persones que posaven en marxa la futura cooperativa i els seus valors, dedicada inicialment a la defensa dels drets laborals i a la lluita antifranquista.
L'Aula Ronda, ubicada a les oficines de Barcelona, acull periòdicament activitats, xerrades, jornades i conferències pròpies i d'entitats afins per a l'anàlisi i debat sobre temes que considerem que poden ser d'interès general o que ens permeten aprofundir en aspectes que es relacionen amb les diverses àrees de treball del despatx. Xerrades sobre amiant, preferents, malalties invisibles o plataformes d'afectats... l'Aula Ronda acull tot tipus d'actes.
Sant Fèlix, 31
Tel.: 93 817 55 95