La recent sentència del Tribunal Constitucional que anul·la el mètode de càlcul d’aquest impost municipal continua generant nombrosos dubtes sobre l’abast de la resolució i la seva veritable afectació. En aquest article intentem resoldre alguns d’aquests dubtes recurrents.
El Parlament Europeu ha publicat una ambiciosa resolució en què insta la Comissió Europea a implantar en el menor termini possible una àmplia estratègia per protegir el conjunt de la població europea davant els efectes de l'amiant, material que assenyala com a "principal causa de càncer professional a la UE".
La demanda va ser presentada per l’empresa el passat 5 de juliol, malgrat els treballadors mantenien desconvocada la vaga des del 23 de juny davant la impossibilitat de sostenir l’aturada per la decisió empresarial de traslladar i canviar de centre de treball a 9 de les 25 vaguistes.
Anomenem phishing a les pràctiques il·legals de pirates informàtics per apropiar-se de dades personals i claus bancàries amb la intenció de suplantar la nostra personalitat i atacar el nostre patrimoni. Un fenomen d’incidència creixent front a la qual cal conèixer els nostres drets com a consumidors i usuaris.
D’objectes de protecció a subjectes de ple dret. Aquest és el canvi de paradigma que proposa la Llei 8/2021 anomenada de reforma de la legislació civil i processal pel recolzament de les persones amb discapacitat. Però una llei no ho resol tot si no es proveeix dels mecanismes i recursos necessaris que permetin el seu desplegament per evitar situacions de vulneració. Així es va recalcar en les Jornades Drets de les persones amb discapacitat, celebrades el passat 29 d’octubre, organitzades des de Col·lectiu Ronda i amb la col·laboració de la Federació de Salut Mental de Catalunya i que van comptar amb la participació de ponents de l’àmbit judicial, notarial i acadèmic, que també van subratllar les possibilitats que obre la nova regulació, que dota de més autonomia i drets a les persones amb discapacitat.
La Taula Sindical de Catalunya (CGT, CNT, IAC, COBAS, COS, SO) ha cridat a la vaga el proper 28 d’octubre els funcionaris i funcionàries amb el lema «Les que hi som ens quedem» per reclamar que cap interí en situació d’abús de la temporalitat perdi el lloc de treball en el futur procés d’estabilització. Però quina és la situació actual sobre aquesta qüestió?
Tal com ja va fer en relació amb l'accés a la jubilació, el Tribunal Constitucional ha tornat a apreciar l'existència de discriminació envers les dones empleades a temps parcial. En aquesta ocasió considera discriminatori el càlcul dels anys cotitzats que s'utilitza per establir la base reguladora de la prestació per incapacitat permanent derivada de malaltia comuna.
La paraula ‘usura’ és una presència habitual als mitjans de comunicació en relació, bàsicament, a l’allau de sentències que condemnen bancs, financeres i altres entitats per l’aplicació d’interessos i condicions abusives. Però què és realment la usura i quan podem reclamar?
Som una cooperativa d'advocats i advocades i d'altres professionals que ens dediquem a l'assessoria jurídica, laboral, fiscal a persones i l'acompanyament d'entitats de l'economia social. Som més de cent professionals que entenem el dret i l'assessorament a entitats com exercicis per a la construcció d'un món més just i solidari.
Fa 45 anys que des del Col·lectiu Ronda ens dediquem a l'assessorament jurídic, laboral, econòmic i social, defensant els drets individuals i col·lectius de la ciutadania i fomentant el desenvolupament de models econòmics més justos i solidaris que els que deriven de l'actual ordenament socioeconòmic. La nostra història va començar amb la idea que l'arribada de la democràcia suposaria també una millora per a la seguretat de treballadors i treballadores. Al no ser així, al Col·lectiu vam continuar treballant, ampliant els serveis.
Des del Col·lectiu Ronda ens esforcem per canviar les relacions entre les persones sobre la base del respecte, la dignitat i la cooperació en defensa del dret a una vida autònoma, digna i lliure. Com a organització i grup de professionals, compartim una sèrie d'objectius que creiem que són inexcusables i que determinen la nostra feina diària i la forma com entenem l'exercici del dret i l'assessorament a entitats d'economia social.
Al Col·lectiu Ronda ens mou la defensa pels drets individuals i col·lectius de la ciutadania i el foment de models econòmics més justos i solidaris. El nostre ideari, la nostra filosofia de treball, respon a aquests objectius i se sintetitza en la justícia social, l'equitat de gènere, la democràcia directa i l'autogestió, la intercooperació, la independència. El rigor i il·lusió dels professional especialitzats que en formem part és també un dels valors del Col·lectiu.
Al Col·lectiu Ronda som una cooperativa amb més d'un centenar de professionals entre advocats i advocades i personal tècnic especialitzat. Dins de cadascuna de les àrees de treball, els i les professionals s'especialitzen en alguna de les subàrees, en la defensa concreta de drets o en les tasques pròpies d'assessorament en economia social i solidària per a particulars o col·lectius.
El Col·lectiu Ronda té la seva seu principal a Barcelona però té també altres despatxos repartits pel territori català i un despatx obert a Madrid. La voluntat és poder ser propers allà on sigui necessari i on es donin els casos i els clients que requereixin dels nostres serveis.
L’any 1972 es forma el nucli de les persones que van fundar el Col·lectiu Ronda: Francesc Gallissà Roigé, Josep Mª Gasch Riudor, Angelina Hurios Calcerrada, Pep Manté Spà i Jordi Pujol Moix, als que ben aviat s’hi va incorporar Joan Lluis Jornet Forner i més endavant David Santacana Mata. Tots ells van formar l'equip de persones que posaven en marxa la futura cooperativa i els seus valors, dedicada inicialment a la defensa dels drets laborals i a la lluita antifranquista.
L'Aula Ronda, ubicada a les oficines de Barcelona, acull periòdicament activitats, xerrades, jornades i conferències pròpies i d'entitats afins per a l'anàlisi i debat sobre temes que considerem que poden ser d'interès general o que ens permeten aprofundir en aspectes que es relacionen amb les diverses àrees de treball del despatx. Xerrades sobre amiant, preferents, malalties invisibles o plataformes d'afectats... l'Aula Ronda acull tot tipus d'actes.
Princesa, 7, 1º 2ª
Tel.: 91 429 31 70