Notícies

El TC constata discriminació en l’accés als salaris de tràmit de les embarassades acomiadades

El Tribunal Constitucional ha dictat una important sentència a instàncies de Col·lectiu Ronda on constata un «tracte pejoratiu» per part de l’Administració a una treballadora acomiadada durant l’embaràs després de denegar-li el pagament dels salaris de tramitació derivats de la nul·litat de l’extinció.

llegir més...

La Covid persistent també és malaltia professional pel personal de neteja

El Jutjat Social 31 de Barcelona ha dictat a instàncies de Col·lectiu Ronda la primera sentència a Catalunya que declara en situació d'incapacitat permanent per contagi de Covid d'origen professional una treballadora de neteja que prestava serveis en un CAP durant la pandèmia.

llegir més...

Mutualitats i exempció de tributació: importants novetats

El Tribunal Suprem ha dictat una sentència on estableix el mètode de càlcul del tant per cent de la pensió de jubilació de les persones que amb anterioritat a l'any 1979 van cotitzar a mutualitats o institucions de previsió social exempt de tributació en concepte d’IRPF.

llegir més...

Pensions: quanties màximes i mínimes per a 2024

Les pensions i prestacions del Sistema de Seguretat Social es revaloren i revisen anualment, establint noves quanties màximes i mínimes a percebre. En aquest article us mostrem quins són els nous imports

llegir més...

Col·liri ALA OCTA: dret a reclamar per les seqüeles i lesions

La fiscalia de l’Audiència Nacional ha decidit querellar-se contra els fabricants alemanys i el distribuïdor a Espanya del medicament ALA OCTA, un col·liri emprat en cirurgies i tractaments oftalmològics. Quins són els drets de les persones afectades pels greus efectes adversos d’aquest producte farmacèutic?

llegir més...