Articles

La meva entitat pot ser declarada d’utilitat pública?

Normalment, les associacions o federacions que persegueixen interessos generals tenen una utilitat pública, ja que la seva finalitat acostuma a anar més enllà del benefici exclusiu dels seus membres. Però la condició d’utilitat pública està regulada per llei i cal que l'administració la reconegui, previ compliment d'una sèrie de requisits. Les federacions i associacions que ho obtenen, a més de tenir un reconeixement social per la tasca realitzada, poden accedir al mateix règim fiscal especial del qual gaudeixen les fundacions.

llegir més...

El ‘cas Jenni Hermoso’, allò que ens ha passat a totes

"El cas de la Jenni Hermoso ha servit, entre d’altres coses, per fer visible que les dones patim sovint situacions d’abús a la feina i que també sovint no hem sabut massa com reaccionar davant d’uns fets que ni desitjàvem ni esperàvem".Una reflexió de Joana Badia, advocada laboralista del Col·lectiu Ronda

llegir més...

10 anys de lluita per aconseguir una pensió de viduïtat

El Tribunal Suprem dona la raó a una vídua i reconeix, a instància del Col·lectiu Ronda, la pensió de viduïtat des de la primera vegada que li van denegar i no des des de la darrera sol·licitud prèvia a la via judicial, 4 anys més tard.

llegir més...

Eleccions 23-J: permisos per votar i participar

El proper diumenge, si voleu votar però l’horari dels col·legis electorals coincideix amb la vostra jornada laboral, teniu dret a un permís retribuït i no recuperable per poder fer-ho i exercir el dret de vot i participació

llegir més...

Aturem el feixisme. Manifest del Col·lectiu Ronda

"Front a aquesta amenaça real, front al rugit de la barbàrie feixista, ens toca a nosaltres, el poble, la classe treballadora, mobilitzar-nos en defensa de tot allò que s’ha aconseguit amb molt esforç i penúries de tot tipus"

llegir més...