Articles

Canvi de torn? Rebaixa salarial? Què pots fer quan et canvien les condicions de treball?

En el món del Dret laboral es parla d’una modificació substancial de les condicions de treball quan l’empresa pretén imposar-nos una alteració significativa de qualsevol dels aspectes fonamentals de la relació laboral (horari, jornada, salari...). Estem obligats a acceptar aquestes modificacions?

llegir més...

Poden acomiadar-te durant l’embaràs o el permís per naixement?

Els acomiadaments sense causa justificada tenen la consideració de «improcedents» i només esdevenen nuls en uns pocs supòsits. Però això és diferent durant el període de gestació, el temps de gaudi del permís per naixement o fins el moment que el nadó fa 12 mesos. En aquests casos, els acomiadaments sense causa són considerats nuls.

llegir més...

Targetes de crèdit revolving: nova regulació per a un producte molt perillós

El Banc d’Espanya ha fet públiques les noves exigències de transparència i informació que imposa a les entitats que comercialitzen targetes revolving, un producte que només a l’estat espanyol genera operacions per un valor de més de 86.000 milions d’euros

llegir més...

1 maig 2022: alçar la veu

Deixats enrere els temps més durs de la pandèmia, la commemoració del Primer de Maig de 2022 es torna a constituir en ocasió immillorable per a la mobilització de la classe obrera i demostrar l'adhesió a una convicció sempre vigent: els drets es conquereixen, mai no són donats

llegir més...

He de signar la carta d’acomiadament?

Aquesta pregunta ens l’han fet incomptables vegades als nostres despatxos. I la qüestió pot arribar a tenir una certa transcendència a l’hora de posteriors impugnacions d’un possible acomiadament. Sobre aquesta pregunta i altres elements a revisar de la carta d’acomiadament parlem en aquest article.

llegir més...