Articles

7 de febrer: contra el genocidi, la barbàrie i la guerra

Des del Col·lectiu Ronda donem suport a la convocatòria de vaga parcial del proper dia 7 de febrer de 2024 plantejada pels sindicats CGT, Intersindial-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) en solidaritat amb el poble palestí, contra la política de genocidi i per denunciar les greus repercussions d’aquesta barbàrie sobre el conjunt de la societat civil i la classe treballadora d’arreu.

llegir més...

Treballar a l’estranger i exempció de l’IRPF. Qui pot reclamar i com fer-ho?

En determinades circumstàncies, la retribució corresponent als dies treballats a l'estranger desplaçats per la nostra empresa estan exempts de tributar en concepte d'IRPF. En cas que no se'ns hagi aplicat aquesta exempció, tenim dret a reclamar a Hisenda la devolució d‟aquests imports. T'expliquem com fer-ho

llegir més...

25 -N. Ja n’hi ha prou !

Un any més, arriba el 25 de novembre per fer visibles les violències masclistes i, sobretot, seguir la lluita per erradicar aquesta xacra que atempta contra les dones pel sol fer de ser dones. I és que malgrat alguns avenços aconseguits des del moviment feminista, queda molt camí per fer. Potser fruit del cansament i la ràbia acumulades per aquestes violències sistèmiques i estructurals enguany molts dels lemes criden : « Ja n’hi ha prou ! ».

llegir més...

Les IV Jornades de Dret Laboral de Tarragona versaran sobre Salut i Dignitat

Un any més, i ja són quatre edicions, Col·lectiu Ronda organitza les Jornades Laborals a Tarragona, un fòrum de reflexió que s’ha consolidat com a punt de trobada de professionals, organitzacions i societat civil per vincular el món laboral amb la defensa dels drets humans. Enguany, els riscos laborals, la precarietat i la salut pública centraran la jornada, que es celebra el proper 1 de desembre al Palau de Congressos de la ciutat amb el títol «Dret a la Salut i Dignitat».

llegir més...

Aturem la barbàrie. Imposem la pau

Estem assistint a una tragèdia sense precedents entre Israel i Palestina. Un conflicte que aquests dies ha pres una magnitud inimaginable i front el qual no podem quedar callats quan veiem que sistemàticament es violen els drets humans més bàsics cap a una població civil innocent.

llegir més...