Actualitat

Notícies Veure tot

Primeres al·legacions contra el projecte de nou atermenament al terme municipal de Deltebre

En l’escrit d’al·legacions, redactat amb l’assessorament de Col·lectiu Ronda, es considera que la proposta d’incorporació de terrenys privats al domini públic marítim-terrestre en els termes en què han estat plantejats esdevé una veritable «confiscació» que pretén amagar la inacció durant dècades de l’administració a l’hora de complir amb el deure de protegir el Delta de l’Ebre

llegir més...

ArticlesVeure tot

25 -N. Ja n’hi ha prou !

Un any més, arriba el 25 de novembre per fer visibles les violències masclistes i, sobretot, seguir la lluita per erradicar aquesta xacra que atempta contra les dones pel sol fer de ser dones. I és que malgrat alguns avenços aconseguits des del moviment feminista, queda molt camí per fer. Potser fruit del cansament i la ràbia acumulades per aquestes violències sistèmiques i estructurals enguany molts dels lemes criden : « Ja n’hi ha prou ! ».

llegir més...

Les IV Jornades de Dret Laboral de Tarragona versaran sobre Salut i Dignitat

Un any més, i ja són quatre edicions, Col·lectiu Ronda organitza les Jornades Laborals a Tarragona, un fòrum de reflexió que s’ha consolidat com a punt de trobada de professionals, organitzacions i societat civil per vincular el món laboral amb la defensa dels drets humans. Enguany, els riscos laborals, la precarietat i la salut pública centraran la jornada, que es celebra el proper 1 de desembre al Palau de Congressos de la ciutat amb el títol «Dret a la Salut i Dignitat».

llegir més...

Aturem la barbàrie. Imposem la pau

Estem assistint a una tragèdia sense precedents entre Israel i Palestina. Un conflicte que aquests dies ha pres una magnitud inimaginable i front el qual no podem quedar callats quan veiem que sistemàticament es violen els drets humans més bàsics cap a una població civil innocent.

llegir més...

Els nostres blogs

Publicacions

Veure tot

Guia informativa sobre l'amiant

L'amiant causa més de 2000 morts cada any a l'Estat espanyol. Però, tot i així, continua sent un gran desconegut per a la població. Per redreçar aquesta situació, l'Associació de Víctimes Afectades per l'Amiant de Catalunya (AVAAC) publica aquesta imprescindible «Guia informativa sobre els riscos de l'amiant», en col·laboració amb Col·lectiu Ronda, El Periódico de Catalunya i la Plataforma Cerdanyola 2000. 

El Col·lectiu Ronda

Una història coral que explica la trajectòria del despatx des del seu naixement i fins als nostres dies, des d'una col·lectivitat de professionals del dret, passant per un despatx típicament laboralista, ampliant-se a altres branques del dret i el cooperativisme, sempre al servei dels treballadors i de les classes populars.